Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OMS domolește valul de optimism legat de vaccinul antiCovid: Multe ţări sunt în faţa valului doi şi îl vor traversa fără vaccinuri

Thursday, 19 November 2020, 09:20 Sursă: Realitatea.net

"Multe ţări sunt în faţa acestui val şi îl vor traversa şi continua să-l înfrunte fără vaccinuri. Trebuie să înţelegem şi să interiorizăm acest lucru şi să înţelegem că trebuie să urcăm acest munte fără vaccinuri. Cred că va mai dura cel puţin între patru şi şase luni înainte să existe niveluri suficiente de vaccinare peste tot", a afirmat Mike Ryan, responsabilul pentru situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri desfăşurată, ieri, pe reţele sociale.

Mai mult decât atât, responsabilul OMS susține că vaccinurile nu ar trebui considerate o "poţiune magică". "Nu suntem încă acolo în ce priveşte vaccinurile", a spus Ryan, în pofida anunţurilor recente promiţătoare despre vaccinuri cu eficacitate de 90% sau mai mare.

Vă reamintim că nu mai departe de săptămâna trecută am primit primele vești bune legate de vaccinul antiCovid,după ce compania americană Pfizer/BioNTech a anunțat o eficacitate de 90% a vaccinului aflat în testare.

La începutul acestei săptămâni a venit o altă veste bună pe frontul luptei cu noul coronavirus. Vorbim despre anunțul făcut de compania americană Moderna, respectiv o eficacitate de 94,5% în cazul vaccinului său. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL