Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Omar Sharif, departe de ecran din cauza maladiei Alzheimer

Monday, 25 May 2015, 11:32 Sursă: Agerpres

"Tatăl meu suferă de Alzheimer. Este dificil de determinat stadiul bolii. Uneori merge bine iar alteori este complet dezorientat. În mod evident, boala se va agrava", a dezvăluit Tarek El-Sharif, singurul fiu al lui Omar Sharif. Această boală îl ține departe de studiourile de film pe legendarul actor în vârsta de 83 de ani, a precizat fiul său.

El a adăugat că Omar Sharif își amintește că este un actor celebru. Pierderile sale de memorie afectează chestiuni specifice cum sunt detaliile despre locul și momentul în care se află sau despre foștii săi parteneri din filmele în care a jucat. Uneori actorul o cheamă pe fosta sa soție, Faten Hamama, care a murit în ianuarie, scrie AFP.

Supranumită "marea doamnă a ecranului arab", ea a împărțit scena de multe ori cu Omar Sharif, crescut în spiritul religiei catolice, dar care s-a convertit la Islam pentru a se putea căsători cu ea în anul 1955. Cuplul s-a separat în 1966 și a divorțat în 1974, în timp ce actorul, deja celebru în Egipt, se lansa la Hollywood. Omar Sharif, al cărui nume real este Michel Demitri Shalhoub, a descris-o întotdeauna pe Faten Hamama ca fiind singura iubire a vieții sale și nu s-a mai recăsătorit niciodată.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL