Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oltea Șerban-Părău, șeful Centrului Cultural din Radioul Public, un an de închisoare cu suspendare

Friday, 18 December 2015, 14:39 Sursă: REALITATEA.NET

"În urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaților Radio România, în data de 3 aprilie 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese în materie administrativă și penală în cazul lui Șerban-Părău Oltea, redactor șef al postului Radio România Cultural din cadrul Societății Române de Radiodifuziune", se menționează în comunicat, potrivit Agerpres.

ANI a constatat că Șerban-Părău Oltea a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, având un interes personal de natură patrimonială (respectiv mărirea patrimoniului familiei sale prin obținerea de către soțul său a unor beneficii bănești), în perioada 31 august 2006 — 8 august 2013 a aprobat și semnat un număr de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor și de cesiune a drepturilor conexe, încheiate de Societatea Română de Radiodifuziune cu persoana fizică Oprina Virgil-Vasile, respectiv cu Oprina Virgil—Vasile, persoană fizică autorizată (soțul persoanei evaluate).

Valoarea totală a contractelor încheiate a fost de 55.147 Lei.

A fost sesizat Parchetul de pe Judecătoria sectorului 1, iar în data de 8 iunie 2015, Judecătoria sectorului 1 a condamnat-o la un an cu suspendare.

"MediaSind împreună cu principalele organizații naționale și internaționale din mass-media au solicitat, în nenumărate rânduri, Comisiilor de Cultură și Mass-Media din Parlament, să ia măsuri pentru sancționarea abuzurilor din Radioul Public. Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nicio decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Național s-au înmulțit", afirmă reprezentanții SJ MediaSind.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL