Olimpiada Națională Tehnică - Elevi din Baia Mare, Arad, Câmpia Turzii și Roman, pe primele locuri

Tuesday, 14 April 2015, 14:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Elevi din Baia Mare, Arad, Câmpia Turzii și Roman s-au clasat pe primele locuri la cele două secțiuni ale Olimpiadei naționale la disciplinele din aria curriculară tehnologii. Competiția a fost deschisă celor 156 de liceeni finaliști, iar olimpiada a fost găzduită în acest an de municipiul Bacău.

Cea mai bună evoluție a avut-o Atilla Tokes, elev în clasa a XI-a la Colegiul tehnic "Victor Ungureanu" din Câmpia Turzii, care a acumulat 190 de puncte la proba scrisă și cele practice din domeniul de concurs "Electric, Electrotehnic, Electromecanic", conform Agerpres.

La clasa a XII-a pentru aceeași secțiune pe prima poziție s-a clasat, cu 186 de puncte, Petru Blaj de la Liceul Tehnologic din Roman.

La domeniul "Electronică, Automatizări, Telecomunicații", la clasa a XI-a, câștigător a fost Radu Trofin de la Colegiul Tehnic "George Barițiu" din Baia Mare, cu 177 puncte, iar la clasa a XII-a Laurențiu Cristian Sârbu — Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări din Arad, care a primit 172 de puncte.

Opt elevi au primit premiile II și III, iar alți 15 mențiuni din partea Ministerului Educației și Cercetării Științifice. Au mai fost acordate de către sponsorii competiției încă 27 de premii ce au recompensat inventivitatea ori rapiditatea în rezolvarea probelor tehnice.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EDUCAŢIE