Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Olandezii dezvăluie cea mai simplă METODĂ de SLĂBIT

Friday, 23 March 2012, 12:07 Sursă: REALITATEA.NET

Studiul publicat săptămâna trecută de revista Flavour arată că aromele puternice îi făceau pe consumatori să ia mai puţină mâncare în lingură sau furculiţă. Acest comportament îi determina pe subiecţi să nu mănânce totul din farfurie şi, apoi, să îşi pună porţii mai mici.

Studiul a decurs astfel: cercetătorii au provocat 10 subiecţi să mănânce mâncare fără miros, apoi cu miros slab, apoi cu miros foarte puternic. "Studiul sugerează că mirosul puternic al unui preparat scade cu circa 10% cantitatea de mâncare pe care o introducem în cavitatea bucală, la fiecare înghiţitură".

"Combinând controlul aromei cu controlul porţiei poate păcăli corpul, adică să ne săturăm cu o cantitate mai mică de mâncare. Şi reuşim să slăbim", se arată în articolul care prezintă studiul, citat de New York Daily News.

Printre trucurile de control al porţiei se numără şi punerea mâncării în farfurii mici şi folosirea furculiţelor mari. De asemenea, un studiu a arătat că tindem să mâncăm mai puţin atunci când farfuria din faţa noastră este roşie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL