Octavian Bellu, la Jocuri de Putere: "Îmi asum eu eşecul. Gimnastica s-a erodat din interior"

Monday, 18 April 2016, 21:43, Sursă: REALITATEA.NET

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a terminat pe locul 7 la turneul preolimpic de la Rio, în condițiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă.

Adaugă părerea ta

Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au fost invitaţii lui Rareş Bogdan, luni seară, la Jocuri de Putere.

"Am selectionat o echipa de conjunctura, s-a selectionat dintr-un grup un grupulet care se tineau pe picioare. Fetele erau cu probleme de sanatate. Am dus echipa a doua. Lipsa de pregatire, starea de santate, duci doua fetite sarace sa treaca prin furcile caudine ale unei asemenea concurs.

Am avut şi mijloace de refacere, şi medic. Este un esec mare din toate punctele de vedere. Mi-l asum eu, daca altcineva nu poate sa si-l asume. Am fost intr-o stare de voluntariat. Dupa Tokyo, mi-am cerut scuze. Probabil am fost din alt film. Gimnastica s-a erodat din interior, ne-au luat ochii niste rezultate obtinute la limita imposibilului.

Asta este situatia, trebuie sa invatam din greseli. Eu sunt vinovatul, nu suntem in situatia sa ne lamentam, sa aruncam vina de la unul la altul. Toti suntem vinovat", a spus Octavian Bellu la Realitatea TV.