ȘOCANT! Coliziune între două nave în Pacific. Mai mulți americani sunt dați dispăruți

Saturday, 17 June 2017, 09:57 Sursă: REALITATEA.NET

Ciocnirea dintre USS Fitzgerald şi ACX Crystal s-a produs în jurul orei locale 02.30 (vineri, 17.30 GMT), în timp ce distrugătorul opera la circa 56 de mile marine sud-vest de oraşul japonez Yokosuka, a precizat mai devreme Flota americană din Oceanul Pacific într-un scurt comunicat, arată Agerpres. 

Marina americană a mai anunţat că un marinar a fost evacuat cu elicopterul, lăsând să se înţeleagă că fusese grav rănit şi necesita un tratament de urgenţă. 

Paza de coastă japoneză este prezentă în zona respectivă. Distrugătorul USS Dewey (DDG 105), ajutor medical şi două remorchere ale Marinei americane au fost trimise la locul incidentului. De asemenea, forţa aeriană a Marinei este pregătită să ofere ajutor. 

Imagini difuzate de postul de televiziune NHK au arătat că distrugătorul a luat apă, partea tribord fiind grav avariată. În schimb, partea babord este avariată uşor. 

"USS Fitzgerald a fost avariat la tribord deasupra şi sub linia de plutire", a precizat Flota Pacificului. 

Distrugătorul funcţionează în continuare cu propriul motor, dar "propulsia sa este limitată". 

Această navă depinde de baza Yokosuka, la sud de oraşele Yokohama şi Tokyo, şi operează în Oceanul Pacific şi în Marea Japoniei.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL