Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ȘOC. Câte prezervative folosește un român într-un an?

Friday, 29 August 2014, 12:25 Sursă: REALITATEA.NET

Bărbaţii români susţin că au avut, în medie, 17 partenere de sex, în timp ce româncele spun că au avut în medie doar şase relaţii amoroase, potrivit unui studiu Durex transmis Mediafax de Reckitt Benckiser, deţinătorul brandului de prezervative.

Media partenerelor de sex pe care o declară bărbaţii români este egală cu cea a englezilor sau germanilor şi mai mare decât cea a ruşilor (15 partenere) sau a olandezilor (12).

Mai mult de unul din cinci bărbaţi (21%) şi 12% dintre femeile care se află într-o relaţie stabilă admit că şi-au înşelat partenerul. Totodată, 6% dintre bărbaţii activi sexual din România spun că au în aceeaşi perioadă de timp relaţii sexuale cu trei sau mai multe partenere.

Rezultatele studiului global Durex, lansat pentru a marca Ziua Mondială de luptă anti SIDA, arată că 68% dintre femei şi 64% dintre bărbaţi spun că au nevoie de mai multe informaţii despre HIV/SIDA, absenţa cunoştinţelor fiind cu atât mai îngrijorătoare cu cât din ce în ce mai mulţi români se expun riscului încă de la începutul vieţii sexuale.

Aproape 6 din 10 români (56%), bărbaţi şi femei, nu au folosit nicio metodă de protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală atunci când şi-au început viaţa sexuală. Femeile au afirmat într-o proporţie mai mare (46%) că se aflau într-o relaţie stabilă atunci când au avut primul contact sexual, spre deosebire de bărbaţi (24%).

Un număr aproape dublu de bărbaţi (35%), faţă de femei (19%), au afirmat că şi-au pierdut virginitatea într-o relaţie pasageră, nu în contextul unei relaţii stabile.

Citeste continuarea aici


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL