Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Obiceiuri care te ajută să slăbești și să nu mai ai probleme cu greutatea

Friday, 11 May 2018, 09:34 Sursă: REALITATEA.NET

Ca să slăbești și să nu mai ai mereu aceleași probleme cu greutatea, iată ce sfaturi oferă un nutriționist celebru pentru publicația today.com:

1. Taie caloriile ”lichide”!

Evită băuturile îndulcite (sucuri carbogazoase, sucuri de fructe, lapte cu ciocolată) și ai mare grijă la consumul de alcool. Studiile arată că aproape 20% din aportul caloric provine din lichide. Iar aceste lichide nu se referă la apă sau ceaiuri neîndulcite care sunt esențiale pentru hidratare și o digestie bună, ci la sucuri carbogazoase îndulcite, bere, cafea cu frișcă și arome, ice tea, băuturi energizante și sucuri naturale din comerț.

Toate aceste băuturi aduc doar calorii fără substanțe nutritive, favorizând creșterea în greutate.

2. Taie cuvântul ”dietă” din viața ta!

Acest cuvânt este de cele mai multe ori asociat cu o senzație permanentă de foame și frustrare generată de eșec sau abandonul unui regim dietetic. Numeroși specialiști susțin că ar fi de preferat să scapi de acest cuvânt, deoarece dietele nu funcționează pe termen lung. Ba mai mult, un studiu apărut în 2018 arată că dieta și săritul peste mese nu ajută la menținerea unei greutăți corporale normale.

Cu cât ții mai des dietă, cu atât îți încetinești mai rău metabolismul, iar acest lucru va cauza o luptă permanentă cu kilogramele în plus.

Citeşte continuarea pe eva.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL