Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O victimă din Colectiv, transferată în Viena. Părinţii, trimişi de autorităţi la Bruxelles

Saturday, 07 November 2015, 22:21 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unor surse apropiate familiei, soţilor Hogea li s-a spus, la Spitalul Universitar, unde era internat fiul lor, că acesta va fi transferat la un spital din Bruxelles.

În condiţiile în care băiatul, aflat în stare foarte gravă, urma să fie dus cu un avion militar, părinţii tânărului s-au îmbarcat într-o cursă de linie şi au plecat la Bruxelles, acolo unde li se spusese că va fi dus fiul lor, spun sursele menţionate.

Potrivit acestora, ajunşi acolo, cei doi soţi au aflat că autorităţile au decis ca Alexandru Hogea să fie dus la Clinica AKH din Viena.

La ora transmiterii acestei ştiri, părinţii tânărului se îndreaptă către capitala Austriei pentru a fi alături de băiat.

Reprezentanţi ai Ministerului de Externe au declarat, sâmbătă seară, pentru Mediafax că Ambasada României la Viena este în legătură cu părinţii tânărului şi şi-a oferit disponibilitatea de a-i ajuta pentru a ajunge în capitala Austriei.

Aceleaşi surse au afirmat că toate misiunile diplomatice din statele în care au fost transferate persoane rănite în incendiul din Colectiv oferă asistenţă rudelor acestora. Este vorba despre Israel (trei victime transferate), Olanda (opt victime transferate, dintre care două au murit), Belgia (opt victime) şi Austria (două victime).

Alexandru Hogea era internat la Spitalul Universitar. Tânărul are 19 ani şi este din Sinaia, unde a fost elev al Colegiului ”Mihail Cantacuzino”, acum fiind student la Facultatea de Automatică de la Universitatea Bucureşti.

Primăria din Sinaia a început o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta familia Hogea să fie alături de fiul lor, iar zeci de persoane din Sinaia s-au programat pentru miercuri să meargă să doneze sânge pentru Alexandru la Centrul de Transfuzie din Bucureşti.

Alexandru Hogea, grav rănit în incendiul izbucnit în 30 octombrie în Clubul Colectiv, a fost transportat, sâmbătă seară, în Austria, cu o aeronavă a Inspectoratului General de Aviaţie.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL