Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O româncă, lăudată de CNN. Salvează vieţile a milioane de oameni prin invenţia la care a contribuit

Wednesday, 21 February 2018, 09:45 Sursă: REALITATEA TV

Aproximativ un miliard de persoane din ţările sărace ale Africii nu au o identitate. O treime dintre ele sunt copii, arată statisticile. Asta înseamnă că toţi aceşti oameni nu pot avea acces la un sistem de sănătate. 

"Sunt peste un miliard de oameni care nu au acte cum ar fi un paşaport sau un certificat de naştere sau orice document emis de guvern. Asta îi face invizibili în ochii lumii", spune Alexandra Grigorescu, co-fondator Simprints.

Alexandra Grigorescu, o româncă absolventă de Politehnică şi ASE, este co-fondatoarea unei organizaţii care a inventat un scanner portabil de amprente. Dispozitivul urmează să fie folosit în ţările sărace ale Africii, pentru a le crea oamenilor o identitate.

"Simprints încearcă să le genereze o identitate oamenilor care nu au acte de identitate şi care provin din ţări în curs de dezvoltare", spune Alexandra.

Scannerul se conectează la smartphone-urile asistenţilor medicali sau doctorilor. Amprentele ajung într-o bază de date, iar pacientului i se alocă un cod. Astfel, oamenii pot avea un dosar medical complet, în care sunt trecute toate controalele efectuate. 

Invenţia a captat şi atenţia jurnaliştilor de la CNN. Într-un amplu reportaj, se prezintă beneficiile pe care le aduce scannerul portabil de amprente. Vedeta materialului este chiar românca Alexandra Grigorescu, co-fondatoarea organizaţiei care a pus la punct dispozitivul. 

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL