Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O româncă a primit un milion de euro moștenire de la un italian. Nu s-a bucurat însă de bani

Wednesday, 28 March 2018, 11:50 Sursă: REALITATEA.NET

Când bătrânul pensionar din Valledoria (Sardinia) a semnat testamentul – prin care lăsa toată averea de un milion de euro îngrijitoarei românce și nurorii ei – acesta nu avea discernământul necesar pentru a se îngriji de interesele sale. Acest lucru l-a stabilit un judecător de la tribunalul din Sassari, care a anulat actul de donație și a restituit toate bunurile moștenitorului legitim: sora defunctului.

Sora bătrânului a povestit publicației Nuova Sardegna, că la nici o oră după ce s-a anunţat decesul bătrânului, s-a trezit la uşă cu soţul, fiii şi nora româncei, care i-au spus: ”Suntem unicii moşteniri ai averii răposatului. Vrem să vă spunem că ne vom ocupa de înmormântare după ritul martorilor lui Iehova. Se convertise la credinţa noastră”. I-au arătat apoi femeii şi actul prin care fratele îi lăsa averea româncei.

Testamentul se pare că a fost semnat de pensionarul A.G. încă din anul 2007, testament prin care bătrânul lăsa întreaga avere, bunuri imobile și bani, în valoare de un milion de euro, îngrijitoarei române și soției unuia dintre cei cinci fii ai femeii.

Sora bărbatului spune că a fost stupefiată, mai ales că ştia că fratele ei este un catolic practicant.

Familia ei a decis să denunțe atât penal, cât și civil. Procesul penal a fost concluzionat încă de anul trecut, din 2017, în timp ce decizia instanței civile a fost dată recent. Sora bărbatului a apelat la instanţă şi a obţinut punerea sub sechestru a bunurilor, apoi, după un lung proces, a anulat actul, demonstrând că testatorul nu avea discernământ atunci când l-a redactat, suferind de o boală psihică.

În plus, rudele îngrijitoarei române vor trebui să plătească cheltuielile de judecată.

sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL