PREMIERĂ: O poliţistă din România, desemnată cea mai bună poliţistă din lume

Monday, 24 August 2015, 12:54, Sursă: REALITATEA.NET

Comisar-şef de poliţie Raluca Domuţa a fost recompensată cu titlul “International Female Police Peacekeeper 2015”, pentru implicarea sa în misiunea ONU de căutare şi salvare din Haiti.

Adaugă părerea ta

Comisar-şef de poliţie Raluca Domuţa este prima polițistă din România, căreia i s-a conferit titlul de “International Female Police Peacekeeper 2015”. Ea a fost recompensată pentru rolul avut în timpul misiunii ONU de căutare şi salvare din Haiti (MINUSTAH).

Ceremonia de premiere, organizată de International Association of Women Police – IAWP, s-a desfăşurat în Cardiff – Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precizează IGPR.

Poliţista a fost apreciată pentru implicarea în activităţile de căutare şi salvare a sute de persoane, derulate în urma cutremurului din 2010, precum şi pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei.

„Experienţele trăite în misiunea internaţională, într-un mediu de securitate extrem de volatil, m-au făcut să înţeleg de ce bunica mea, care a trăit experienţa Primului Război Mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârşitul rugăciunii spunea Doamne ajută-ne să ne trezim în pace!”, a mărturisit ea.

Raluca Domuţa a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în știinte penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului.

În prezent, este șef poliție regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH și oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor de violență sexuală.