Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O rețea de sacrificare și comercializare ilegală a animelor, destructurată de DSVSA și IPJ

Friday, 15 April 2016, 10:21 Sursă: REALITATEA.NET

Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat vineri că peste 200 de kilograme de carne a fost reținută și urmează să fie distrusă, scrie Agerpres.

"DSVSA Cluj a destructurat, în urma unei acțiuni care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, o rețea ilegală de sacrificare și comercializare a animalelor. Este vorba de o situație în care s-au sacrificat ilegal două ovine și o bovină adultă, iar carnea de bovină urma să fie folosită în consum public. Sacrificarea, tranșarea, manipularea și alte operațiuni au avut loc în condiții neigienice. Grav este că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar-veterinară și fără un control sanitar-veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică. Suntem în curs de analizare a situației și urmează să stabilim sancțiunile care se impun", a precizat Ioan Oleleu.

El a mai spus că animalele erau sacrificate într-o gospodărie din localitatea Sânicoară, apoi erau transportate în Cluj-Napoca, unde erau tranșate și dezosate, carnea urmând să fie livrată unei unități pentru o masă de 200 de persoane.

Ioan Oleleu a adăugat că rețeaua respectivă era în vizorul DSVSA de circa trei luni.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL