Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O plantă neștiută, beneficii incredibile pentru sănătate. Alungă durerile de stomac și migrenele

Wednesday, 17 August 2016, 07:51 Sursă: REALITATEA.NET

Iarba-mâţei, sau CĂTÚȘNICA, cunoscută şi ca menta mâţei, iarba-vântului sau iarbă-flocoasă, privine din zona mediteraneană. O găsim la orice magazin naturist; întreagă, sub formă de frunze sau flori, dar şi ca şi tinctură, pulbere şi capsule. Se utilizează foarte eficient sub formă de influzie, deci atenţie, nu o fierbeţi, deoarece pierde uleiurile volatile. Planta are numeroase efecte utilizată extern.

Ceaiul de iarba-mâţei este eficient pentru spălarea ochilor, dacă sunt afectaţi de alergii şi infecţii virale. De asemenea, atenuează sau chiar remediază durerile de dinţi sau de gingii, fiind recomandată o linguriţă din planta mărunţită uscată la o cană cu apă fierbinte.

Zeama de cătuşnică zdrobită are efect împotriva unor boli de piele. De asemenea, calmează pişcăturile de insecte, durerile provocate de arsuri sau sângerările date de tăieturi. Are efect terapeutic şi utilizată intern. Sucul proaspăt de iarba-mâţei reglează ciclul menstrual. Totodată, sucul calmează migrenele şi reduce semnificativ stresul, anxietatea şi stările de nervozitate.

 

Având efect relaxant, are şi unul sedativ. Puteţi scăpa de insomnii cu ajutorul plantei de cătuşnică. Se prepară o infuzie din două linguriţe de plantă la o cană cu apă şi se bea seara, cu o oră înainte de culcare.

Amintiţi-vă însă ce efect are asupra pisicii: pare că o droghează. Ei bine, efectul asupra omului este asemănător. În cantităţi mari, iarba-mâţei poate avea efect halucinogen şi tranchilizant, deci nu depăşiţi doza şi nu beţi ceaiul în timpul zilei, ar putea să vă dea somnolenţă exact când sunteţi la volan.

Nu în ultimul rând, cătuşnica are beneficii gastrice. Stimulează producerea sucului gastric, este diuretic şi ajută la eliminarea gazelor. Totodată, stimulează transpiraţia şi scade febra, are proprietăţi antiseptice şi vă ajută să scăpaţi de viermi intestinali. Iată deci argumente pentru a lua masa sau a bea un ceai împreună cu pisica dumneavoastră, pentru o porţie de sănătate-sincron.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL