O nouă autostradă găurită înainte de recepţia finală

Monday, 23 April 2018, 10:19 Sursă: REALITATEA.NET

O nouă autostradă cade victima unor lucrări proaste de execuţie. Fisurile care au apărut pe lotul 1 al Autostrăzii Lugoj - Deva ajung până în terasament şi pun sub semnul întrebării recepţia finală în 2018 a tronsonului de şosea rapidă dat în folosinţă încă din 2013.

Adaugă părerea ta

O echipă a Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) a prelevat săptămâna trecută carote de pe lotul 1 al Autostrăzii Lugoj - Deva (A1).

Echipa a fost trimisă la faţa locului după ce pe acest lot au apărut din nou fisuri, a spus pentru Economica.net Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

El a explicat că, în urma verificărilor, specialiştii CESTRIN au descoperit fisuri inclusiv în stratul de balast stabilizat, adică în terasament.

De asemenea, pe acelaşi lot au fost indentificate probleme cu exfolierea straturilor asfaltice. "Având în vedere amploarea deteriorărilor, este greu de crezut că facem recepţia finală anul asta pe lotul 1 Lugoj-Deva", adaugă reprezentantul CNAIR.