Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O fetiță de 8 ani din Târgu-Jiu a fost desfigurată de un maidanez

Monday, 06 March 2017, 15:34 Sursă: REALITATEA.NET

O fetiţă, în vârstă de 8 ani, din Târgu Jiu, a fost muşcată de faţă de un câine comunitar. Incidentul a avut loc sâmbătă, pe strada Nicolae Titulescu, din municipiul Târgu Jiu.

La faţa locului a intervenit un echipaj al SMURD. În momentul de faţă, eleva este internată la Secţia boli Infecţioase, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde primeşte tratament de specialitate. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj s-a autosesizat în acest caz şi a început o verificare.

"A fost mușcată de un câine la nivelul orbitei, acum se află la Infecțioase pentru a face tratamentul antirabic și se va întoarce la Oftalmologie, unde este internată", au precizat medicii, citati de Gorjeanul.ro.

Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu au făcut primele declarații după incident, susținând că nu mai există locuri libere în Centrul Canin, iar numărul patrupedelor abandonate pe străzi este din ce în ce mai mare.

Acesta ar fi și motivul pentru care animalul agresiv se afla în libertate. Minora este internată la Oftalmologie, aceasta fiind mușcată în zona feței.

"Primăria municipiului Târgu-Jiu regretă incidentul produs în weekendul care tocmai s-a încheiat. La ora actuală, padocul Târgu-Jiu este ocupat la capacitate, în locația respectivă aflându-se peste 400 de patrupede. Serviciul Ecarisaj funcționează permanent, însă numărul câinilor este din ce în ce mai mare, motiv pentru care se fac eforturi foarte mari pentru a se reduce acest fenomen. Au loc și vor avea, în cel mai scurt timp și campanii de prevenție în rândul târgujienilor, dar și campanii care să ducă la reducerea semnificativă și chiar eliminarea turismului canin. Autoritățile locale au în atenție și poartă discuții intense în vederea extinderii padocului la o capacitate de 1200 de locuri", a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu. Centrul Canin a fost amenajat în zona CET.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL