O decizie CCR îi interzice lui Tudorel Toader să emită Ordonanța care-l scapă pe Dragnea

Tuesday, 22 January 2019, 11:31 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat proiectul unei Ordonanțe de urgență care va deschide calea revizuirii dosarelor cu politicieni judecați în ultimii 5 ani de Înalta Curte de Casație și Justiție. Printre cei care ar putea beneficia de OUG-ul fără precedent se află și liderul PSD, Liviu Dragnea.

Adaugă părerea ta

Curtea Constituțională i-a interzis deja lui Tudorel Toader să emită ordonanța pe care a anunțat-o, scrie jurnalistul Liviu Avram pe pagina sa de Facebook.

"Ia uitați ce zicea CCR într-o decizie din 2017: „Legiuitorului îi este INTERZIS să supună hotărârile judecătoreşti definitive unor noi căi de atac reglementate după pronunţarea acestora. Adăugarea unui nou motiv de revizuire după pronunţarea hotărârii NU POATE PRODUCE NICIUN EFECT, prin prisma aplicării legii în timp, cu privire la hotărârea judecătorească deja pronunţată", explică jurnalistul specializat pe teme de justiție.

Magistrații reacționează dur după anunțul lui Toader despre OUG-ul cu reviziuirea sentințelor

Pentru întreaga demonstrație, Liviu Avram trimite la un articol publicat pe site-ul Politeia.org.ro.

"Soluția ca ordonanța să NU fie aplicată, chiar dacă va fi emisă: judecătorii pur și simplu să o ignore, dându-i în cap cu câteva decizii ale CEDO și ale CCR („nu poate produce niciun efect", nu?). Dar pentru asta trebuie judecători adevărați, nu cozi de mătură", a mai scris jurnalistul: