Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O aeronovă NATO va aduce în România 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud

Wednesday, 25 March 2020, 13:15 Sursă: Realitatea.NET

O aeronavă NATO va aduce din Coreea de Sud, în România, aproximativ 45 de tone de echipament medical. Acest lucru are loc după ce după ce MApN a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență. Aeronava va ateriza, joi, pe Aeroportul Otopeni.

”Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilității de Transport Aerian Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie. Biroul de presă al MApN va pune la dispoziția jurnaliștilor imagini de la momentul sosirii aeronavei NATO și transferului echipamentelor în mijloacele de transport rutiere”, se anunță într-un comunicat MApN.

Imagine

În acțiune sunt implicate următoarele structuri: Misiunea diplomatică de la Seoul, Departamentul de Comerț Exterior din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului, Energiei și a Mediului de Afaceri, Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, Ministerul de Interne, Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Apărării Naționale, Heavy Airlift Wing, parte a Airlift Capability.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL