Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Numele lui DAN VOICULESCU, în rechizitoriul judecătorului Stan Mustaţă

Tuesday, 27 May 2014, 10:42 Sursă: REALITATEA.NET

Stan Mustaţă discuta cu ceilalţi membri ai grupului despre cum să scape de dosarul lui Dan Voiculescu, reiese din rechizitoriul procurorilor.

Complicii lui Stan Mustaţă, martorii cheie ai DNA în dosarul de corupţie

Cele trei persoane care l-ar fi ajutat pe Stan Mustaţă să găsească persoane dispuse să dea mită pentru soluţii favorabile în dosare, respectiv grefiera Mariana Curea, apropiatul clanului "Cămătarii" Florian Alexandru şi Ion Boraciu, un "prieten vechi" al judecătorului, sunt martorii cheie ai DNA.

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, pe care îl acuză că a cerut şi primit bani pentru soluţionarea favorabilă a mai multor dosare penale.

În rechizitoriul trimis Curţii de Apel Bucureşti, care va judeca dosarul lui Stan Mustaţă, procurorii arată că martorii cheie în acest dosar sunt complicii la faptele magistratului.

"Împrejurările de fapt, astfel cum acestea au fost prezentate în cele ce preced, au rezultat din coroborarea declaraţiilor inculpaţilor Boraciu Ion, Alexandru Florian, Mustaţă Stan şi Curea Mariana, ale martorilor, cu înregistrările imaginilor şi convorbirilor telefonice şi purtate în mediul ambiental, administrate ca mijloace de probă, cu înscrisurile ataşate dosarului cauzei şi cu verificările efectuate în evidenţa ECRIS", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Membrii acestei grupări, notează anchetatorii, au acţionat coordonat, fiecare dintre ei având stabilite anumite sarcini, astfel încât aportul individual să se coreleze cu acţiunile celorlalţi în realizarea scopului urmărit, şi anume obţinerea de foloase prin comiterea unor infracţiuni de corupţie.

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă, alături de el fiind deferită justiţiei grefiera Mariana Curea, de la aceeaşi instanţă, ambii în stare de arest preventiv.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus şi trimiterea în judecată a altor trei persoane, respectiv a lui Ion Boraciu, Florian Alexandru şi Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Cel de-al treilea bărbat a fost deferit justiţiei pentru că a dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, în 2013, judecătorul Mustaţă, împreună cu Boraciu şi Alexandru, a constituit un grup infracţional organizat. Gruparea era sprijinită de Mariana Curea şi avea scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, pentru a fi obţinute beneficii materiale. În acest context, în perioada octombrie 2013 - aprilie 2014, membrii grupului au accesat informaţii cu caracter confidenţial din dosarele penale aflate pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL