Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Numărul infectărilor cu COVID-19 se apropie de 48 de milioane la nivel mondial! Peste 1 milion de persoane și-au pierdut viața. UNDE se înregistrează cele mai noi recorduri

Wednesday, 04 November 2020, 10:15 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Explozii de cazuri de infectare cu virusul din China au fost raportate, în această dimineață, în state precum Ucraina și India, însă există și țări în care nu a fost înregistrat niciun caz de ieri și până astăzi, cum este cazul statului Victoria, care s-a dovedit a fi de-a lungul acestor luni de pandemie epicentrul infectărilor în Australia, scrie și HotNews.ro. 

Legat de Ucraina, această țară a raportat, astăzi, cifre record de 9.524 noi infecții cu virusul SARS-CoV-2 și 199 de decese. Bilanțul vine la doar o zi după ce ministrul Sănătății, Maksim Stepanov, a descris situația din această țară ca fiind „în pragul catastrofei” și a avertizat populația să se pregătească pentru ce este mai rău.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în Ucraina s-au înregistrat 420.617 de cazuri de COVID-19, în timp ce bilanțul deceselor a urcat la 7.731 de morți.

La rândul său, India a raportat a înregistrat numai în ultimele 24 de ore 46.253 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, fapt ce determină autoritățile să fie din nou în alertă. De la debutul pandemiei și până în prezent, țara aflată pe locul al doilea în topul celor mai afectate state la nivel mondial de COVID-19 a înregistrat 8.313.876 de contaminări și 123.650 de decese. 

Situație extremă în Belgia, acolo unde izbucnirea valului doi de COVID-19 a determinat autoritățile să recurgă la măsuri de neimaginat până acum. Mai exact, să-i transfere pe pacienţii grav bolnavi, dintre care mulţi conectaţi la aparate de ventilaţie, în zonele învecinate ale Germaniei, cu elicoptere-ambulanță. Măsura a început să fie pusă în practică începând de ieri.

Vă reamintim că Belgia înregistrează în prezent cea mai mare rată de infectări confirmate pe cap de locuitor din Europa.

Aflată pe locul 18 în topul celor mai afectate state la nivel mondial, Belgia a ajuns la un total de 452.541 de cazuri confirmate cu COVID-19 în rândul populație și 12.126 de decese.

La polul opus se află statul Victoria din Australia, care nu a înregistrat niciun caz nou de COVID-19 de ieri și până astăzi, pentru a cincea zi consecutiv. 

Autoritățile din Victoria au dat undă verde săptămâna trecută pentru redeschiderea restaurantelor și cafenelelor din Melbourne, capitala acestui stat, închise pentru mai bine de trei luni ca parte a unei carantine stricte, semn că se încearcă revenirea la normalitate. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL