Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nu treceți cu vederea durerile de picioare și glezne. Ce pot însemna

Thursday, 22 December 2016, 08:36 Sursă: REALITATEA.NET

De multe ori, oamenii vin prea târziu la medic, când ameliorările sunt rare. Șeful Departamentului de Chirurgie Ortopedică de la Massachusetts General Hospital a întocmit un mig ghid pentru pacienți.

Potrivit acestuia, sunt 6 afecțiuni pe care oamenii au tendinta de a le ignora, neștiind la ce se expun. Una este platfusul, care poate progresa și dacă este ignorat poate duce la tendoane și ligamente rupte, artrită și dificultatea de a purta pantofi.

Mai sunt entorsele, care sunt considerate banalități, dar în timp uzează glezna și duc la artrită. Pe urmă, inflamația tendonului lui Ahile, din cauza imobilității sau a unui efort prelungit, se poate agrava în câteva luni, ducând la ruptură. Altă afecțiune este fasciita plantară, asociată cu platfusul, lipsa de flexibilitate sau un efort excesiv. Nici bătăturile nu trebuie ignoate! Ele se extind și conduc adesea la rigiditate, artrită, deformări ale degetelor și dificultăți în a purta încălțăminte.

 

Nu în ultimul rând, unghiile încarnate se pot transforma într-un chin prelungit, putând duce la infecții grave, care necesită intervenții chirurgicale. Remediile, la toate aceste probleme, depind de gravitatea lor, dar sunt foarte la îndemână. Exercițiile de stretching, terapiile anti-inflamatoare, uneori injecțiile cu steroizi, aplicarea gheții, odihna, cremele antibiotice, pantofii mai comozi, activitățile fizice precum înotul sau yoga vă pot scuti de invaliditate.

Medicul vă va recomanda tratamentul adecvat, deci nu-l ocoliți atunci când o problemă progresează sau persistă mai mult de câteva săptămâni. În plus, examinați-vă picioarele cel puțin o dată pe săptămână, durează doar două minute. Controlați-vă unghiile, degetele de la picioare și tălpile, uitați-vă după roșeață, umflături, bășici sau înțepături.

Dacă nu vă puteți atinge picioarele, folosiți o oglindă sau cereți unui prieten să vă ajute. Dacă suferiți de neuropatie, care provoaca de obicei durere si amorteala la nivelul mainilor si picioarelor, ar trebui să vă examinați zilnic.

Neuropatia apare adesea la persoanele cu diabet zaharat sau prediabet, iar tăieturile mici se pot transforma rapid în infecții. Se recomandă să vedeți un specialist cel puțin o dată la 2 ani.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL