Nu mai lua medicamente fără să mergi la medic! Ce poți păți de la pastilele aparent ”banale”

Monday, 18 January 2016, 09:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Reclamele cu medicamente de la televizor sunt bune, dar trebuie să ne păstrăm discernământul! Medicii ne transmit că automedicaţia poate fi dăunătoare chiar şi în cazul produselor fără reţetă.

Atentie la automedicatie! Pastilele luate dupa ureche, fara consultul unui specialist, pot face si rau nu doar bine. Medicii recomanda sa le cereti parerea chiar si in cazul produselor fara prescriptie.

Orice tip de tratament se aplica diferentiat, in functie de varsta si de afectiunile pacientului. Ideal este ca, atunci cand apar simptomele unei boli, sa va programati fie si o discutie de numai 10 minute cu medicul dumneavoastra, acea persoana in care aveti cea mai mare incredere.

Tulburari usoare de boala, ca in cazul racelii, de exemplu, pot fi tratate simptomatic. O prima masura ar fi sa reduceti temperatura in camera in care va odihniti si sa va hidratati foarte bine. Daca starea generala proasta persista mai mult de 24 de ore, cu exarcerbare a simptomelor, mergeti la un specialist!

Nu putini sunt medicii care spun ca pacientii le deschid usa cabinetelor chiar si la cateva zile de la aparitia simptomelor, pentru ca au cumparat din farmacii produse despre care aflasera din reclame. Medicii afirma ca este neindicat sa procedati astfel deoarce pot aparea reactii nu tocmai placute din lipsa de informare. Automedicatia a devenit o practica frecventa in randul persoanelor active intre 30 si 60 de ani.

Pacientii spun fie ca nu au timp sa mearga la medic, fie ca le este mai la indemana o farmacie la colt de strada. Tot medicii avertizeaza ca si mamicile mai gresesc uneori! Femeile care au copii pana in cinci ani sunt avide sa afle informatii si ajung sa foloseasca internetul in exces. Riscurile sunt foarte mari, conform specialistilor, iar cazurile speciale, tot mai numeroase. 

Cum poate fi, totusi, stopata automedicatia dupa ureche? Constientizarea pericolelor ar fi singura solutie. Intr/o lume bombardata informatic, pacientii trebuie sa aiba incredere in medici si in sistemul sanitar.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri