Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nu mai auzea bine de câteva zile. Medicul a fost şocat! Ce a găsit în urechea pacientului

Thursday, 03 November 2016, 10:19 Sursă: REALITATEA.NET

Doctorul Kunal Karade din Nagpur, India, a prezentat un caz recent despre un pacient a venit la un control pentru că nu mai auzea bine şi simţea nişte mâncărimi în ureche.

Medicul a descoperit că bărbatul avea în ureche o parte dintr-un beţişor de urechi. Se blocase adânc în canalul auditiv al pacientului. Bărbatul a stat aşa timp de 5 zile, scrie The Sun.

De ce nu este bine să folosim bețișoare de urechi

Curățarea urechilor pare a fi un lucru obișnuit și simplu pentru oricare dintre noi, dar în esență este mult mai complicat decât pare.

Conform unor studii recente, bețișoarele de urechi pot produce mai mult rău decât bine pentru urechile noastre deoarece nu doar că nu curăță eficient, dar mută stratul natural de ceară prea adânc în ureche.

Medicul orelist William H. Shapiro spune că bețișoarele de urechi sunt o alegere greșită pentru curățarea urechilor, relatează Business Insider. Acestea nu doar că nu curăță eficient, dar împing stratul natural de ceară mult prea adânc în ureche, împiedicând în timp auzul.

În plus, stratul de ceară este foarte folositor deoarece ne protejează urechile împotriva insectelor, aciditatea sa împiedică formarea ciupercilor și nu permite pătrunderea prafului și a altor corpuri străine în interiorul urechii.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL