Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nou atac american cu avion fără pilot în Pakistan: Cel puţin patru presupuşi rebeli au murit

Sunday, 07 December 2014, 13:26 Sursă: Mediafax

Atacul a vizat o casă din regiunea Datta Khel, în nordul Waziristanului, unde armata pakistaneză efectuează o ofensivă de mare anvergură din iunie.

"Drona (avionul fără pilot) a tras două rachete asupra unei case, omorând patru terorişti şi rănind alţi doi", a declarat pentru AFP un oficial de rang înalt din domeniul securităţii.

Casa vizată aparţinea unor combatanţi ai lui Hafez Gul Bahadur, un important lider local de război, potrivit acestei surse.

Alt oficial a confirmat atacul, dar a anunţat că identitatea persoanelor ucise nu este cunoscută.

Statele Unite, care bombardează de aproape zece ani zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, au oprit aceste operaţiuni la începutul anului, pentru a oferi o şansă, în opinia unor analişti, unor timide negocieri de pace între Guvernul de la Islamabad şi talibani pakistanezi din cadrul grupării TTP.

Însă Washingtonul a reluat atacurile, după lansarea la jumătatea lui iunie a operaţiunii armatei pakistaneze în Waziristanul de Nord, marcând eşecul acestor negocieri de pace.

De la începutul acestei operaţiuni aeriene şi terestre, peste 1.100 de insurgenţi au fost ucişi de către forţele pakistaneze, un bilanţ contestat de către talibani, care afirmă că au părăsit zona în mare număr înainte de lansarea ofensivei.

Pakistanul se opune în mod oficial atacurilor cu avioane fără pilot pe teritoriul său, în pofida faptului că documente dezvăluite în ultimii ani au confirmat susţinerea pe care o oferă Islamabadul unora dintre aceste atacuri.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL