Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi promisiuni privind autostrada Transilvania: Când se va putea circula de la Cluj la Borș

Wednesday, 15 April 2015, 16:42 Sursă: REALITATEA.NET

"Dacă vom reuşi să implementăm toate programele pe care în acest moment le avem, cred că în doi ani terminăm autostrada Sebeş-Turda, partea de autostradă Transilvania în 2017-2018, din Braşov până în Borş, şi atunci începem lucrările şi la Piteşti-Sibiu, sper cât mai curând posibil, şi la Comarnic-Braşov. Am putea rezolva interconectivitatea între regiunile istorice ale României în următorii patru ani, ceea ce ar fi un lucru excepţional. În paralel sunt investiţii mari pe care le avem pe transportul feroviar, modernizarea căii ferate, care la rândul ei are un rol important în dezvoltarea economică. Avem în Master Plan 7 aeroporturi internaţionale, care iar au în program modernizări, şi sunt 10 porturi dunărene prinse în programul de infrastructură navală. Şi mai sunt 14 centre multimodale, care să interconecteze ce se aduce cu vaporul cu ce pleacă cu trenul, cu ce pleacă pe rutier şi ce pleacă cu avionul, eventual”, a explicat Ioan Rus, pe șantierul autostrăzii Sebeș-Turda.

Totodată, Rus a asigurat că lucrările la Autostrada Transilvania continuă, chiar dacă încă nu se știe ce parteneriate public private se vor face sau care va fi modalitatea de construcție.

"În acest moment avem resurse pentru această autostradă: sunt bani de la bugetul statului, sunt bani europeni, bani de la instituțiile bancare europene, deci suntem în derulare cu lucrările. De la Cluj la Borș se va circula la sfârșitul lui 2017″, a spus Ioan Rus, miercuri la Cluj-Napoca.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL