Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi măsuri dure în Italia: bolnavii COVID care refuză internarea riscă să facă pușcărie

Wednesday, 08 July 2020, 17:55 Sursă: Realitatea.net

Guvernatorul regiunii, a cărei capitală este  a transmis spitalelor un ordin care le obligă să informeze procuratura dacă cineva refuză să fie internat după ce a fost testat pozitiv, potrivit Reuters.

Oricine revine în Veneto trebuie să facă două teste swab obligatorii, dacă a călătorit în interes de afaceri în afara Uniunii Europene sau într-o ţară non-Schengen.

Potrivit legislaţiei italiene,  oricine răspândeşte o epidemie din neglijenţă riscă o sentinţă cu închisoare de pâna la 12 ani, în timp ce oricine face acest lucru intenţionat poate fi condamnat până la o sentinţă pe viaţă.

”Este o modalitate de a compensa parţial legislaţia naţională care nu impune izolarea la revenirea dintr-o ţară din afara UE, dacă şederea în străinătate a fost de sub 5 zile”, a explicat guvernatorul provinciei. Și angajatorii care nu anunță astfel de deplasări riscă o amendă de 1.000 de euro multiplicată cu numărul de angajaţi.

În regiunea Veneto există îngrijorări legate de 28 de cazuri noi de infecţii, dintre care 15 legate de călătorii în străinătate.

Creşterea numărului de cazuri a atras un interes mare în Italia, care este una dintre cele mai afectate ţări, cu un total de 34.869 de decese şi de 241.819 de infecţii cu coronavirus.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL