Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi drepturi pentru pacienții din România

Friday, 28 December 2018, 15:42 Sursă: REALITATEA.NET

Proiectul a fos propus de medicul ieșean Tudor Ciuhodaru, iar modificarile aduse în sistemul medical ar trebui să vina în ajutorul pacientului, care ar avea acces facil și nerestricționat la o a doua opinie medicală și, de asemenea, ar trebui să ajute la soluționarea cazurilor de malpraxis. 

"Actuala lege a malpraxisului apără societățile de asigurare și unitățile sanitare, în detrimental pacientului. Și nu o dată, profitând de faptul că există o restricționare a acestor infoimratii medicale. Informatiile medicale se vor putea procura cu mare ușurință și apare o transparență în actul medical și o comunicare mai bună între unitatea sanitară, între medic și pacient și familia acestuia sau cu cel pe care il desemnați în foaie.", spune deputatul Tudor Ciuhodaru.

Pacienții nu cred însă că lucrurile se vor schimba prea mult. 


De la începutul anului, la Colegiul Medicilor din Iași au fost depuse sute de plângeri în care sunt acuzați de malpraxis mai mulți doctori de la diferite spitale. Până acum, nici măcar 1% dintre aceste cazuri nu au fost soluționate, spun surse din interiorul Colegiului Medicilor. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL