Noi detalii în cazul elevei de 18 ani care a murit de meningită: Prima ambulanţă a ajuns după o oră

Friday, 19 April 2019, 19:04 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Apar noi detalii în cazul elevei de 18 ani care a murit de meningită. Ambulanța a fost chemată de două ori în acest caz. După primul apel, ambulanța a ajuns după aproximativ o oră, iar cazul a fost încadrat la urgență de cod galben. Cu alte cuvinte, pacienta nu prezenta simptomele unei urgențe. La al doilea apel, ambulanța a ajuns în 12 minute, după ce starea fetei se înrăutățise. Tânăra a murit câteva ore mai târziu la Spitalul de boli infecțioase Matei Balș. 

Fata de 18 ani, elevă la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, s-a prezentat miercuri la cursuri. Noaptea i s-a făcut rău, iar părinții au chemat salvarea.

23:03 - Apelul la 112 semnala că tânăra are dureri abdominale, febră mare și vărsături. Potrivit serviciului de Ambulanță, apelul a fost încadrat la "urgență de cod galben".

23:50 - Medicul ajunge la tânără după aproape o oră. Fata era conștientă, cooperantă și nu prezenta semne specifice meningitei. Cel puțin asta a comunicat ulterior serviciul de Ambulanță. După consultație, familia, dar și pacienta, au refuzat să meargă la spital. 

3:34 - După aproximativ 4 ore, părinții sună din nou la 112, alarmați că pe corpul fetei a apărut o erupție. De data aceasta, ambulanța ajunge în 12 minute. Pacienta este preluată și dusă la spitalul Universitar de Urgență. 

Fata e dusă cu ambulanța la spitalul Matei Balș. De data asta situația e critică. Diagnosticul "meningită" e confirmat, iar după câteva ore fata moare. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL