Noi detalii despre Radu Mazăre. Poliția română a ajuns în Madagascar

Friday, 17 May 2019, 13:22, Sursă: REALITATEA.NET

Radu Mazăre urmează să fie adus în țară pentru a-și isăpși pedeapsa de 9 ani și 10 de luni de închisoare cu executare în dosarul Polaris. Fostul edil va fi însoțit de o echipă de polițiști români care au ajuns deja în statul african. Reîntoarcea în țară va fi pe 20 de mai. 

Adaugă părerea ta

Radu Mazăre va avea parte de galerie la sosirea în România. Românii și-au dat luni întâlnire la aeroportul Otopeni după ce pe Facebook a fost inițiat evenimentul ,,Bun venit acasă fiu rătăcitor". 

Radu Mazăre va fi adus luni în țară. Fostul edil va veni cu un avion de linie

În acest dosar, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, ajutat de Sorin Strutinsky, a solicitat peste două milioane de euro, din care a primit aproximativ un million de euro şi aproape 2,5 milioane de lei de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, pentru a le facilita emiterea documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Radu Mazăre mai este acuzat că, în perioada 2008-2014, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding, al cărei asociat şi administrator era Eduard Martin, peste şapte milioane de euro, pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului pentru o perioadă de 25 de ani, ulterior fiind încheiat şi un act adiţional prin care valoarea contractului a fost majorată nejustificat cu zece milioane de lei.