Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Noaptea Cărților Deschise", pe 23 aprilie, în jurul Palatului Parlamentului

Wednesday, 15 April 2015, 16:12 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat al Editurii Litera transmis miercuri AGERPRES, "anul acesta, campania își propune să aducă în stradă atât cartea, cât și pe iubitorii ei, în cel mai mare manifest pro-cultură din România, participanții fiind invitați să înconjoare Palatul Parlamentului ținând în mâini câte o carte deschisă" de la editura amintită.

Organizatorii "îi provoacă pe bucureșteni să vină în număr cât mai mare, pentru a forma cel mai mare lanț uman în onoarea cărții" și anunță că "personalități importante din lumea culturală și din alte domenii vor participa la Noaptea Cărților Deschise".

"Este cea mai potrivită ocazie de a demonstra că și românii acordă cărții și lecturii atenția cuvenită și se aliniază țărilor din întreaga lume în care este deja o tradiție să sărbătorească Ziua Internațională a Cărții prin campanii culturale foarte ample", precizează sursa citată.

Potrivit Editurii Litera, în această zi, în Spania se organizează un maraton de citit care durează două zile iar regele Spaniei decernează premiul Miguel de Cervantes, în timp ce în Marea Britanie și Irlanda au fost inventate "jetoanele pentru carte", care valorează o liră fiecare și care sunt distribuite pe parcursul anului în toate școlile și liceele pentru a fi folosite la achiziția de cărți de Ziua Internațională a Cărții.

De asemenea, în Dubai, compania aeriană Emirate oferă cărți pasagerilor, încurajându-i să le ofere la rândul lor în țările unde călătoresc, orchestrând astfel o inițiativă de schimb de cărți pentru mai mult de 100 de destinații din toată lumea. În Germania, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii se organizează evenimente în cadrul cărora diverse organizații, companii și persoane fizice donează sute de mii de volume.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL