Nivelul record la care se va ridica speranța medie de viață până în 2030

Thursday, 12 September 2019, 14:39 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Potrivit unui studiu, oamenii din mai multe țări vor ajunge în anul 2030 să depășească pragul de 90 de ani, asta cu condiția ca deciziile politice să sporească eforturile în acest sens. Cei mai longevivi vor deveni, până în 2030, sud coreenii, în timp ce la polul opus se vor afla locuitorii din Statele Unite ale Americii care vor avea o speranță de viață foarte scăzută.

„Faptul că vom continua să trăim mai mult înseamnă că trebuie să ne gândim la consolidarea sistemelor de sănătate și de asistență socială, pentru a sprijini populația care se află în curs de îmbătrânire și are nevoi multiple", a declarat Majid Ezzati, profesor la Imperial College din Londra și cel care a condus studiul.

Studiul a constatat că printre țările cu venituri ridicate, Statele Unite au cea mai mare șansă de a deveni țară cu cea mai mică speranță de viață. Aici bărbații vor ajunge să trăiască, în medie, 79,5 ani, iar femeile 83,3 ani – situație similară cu cea care este în prezent în Croația și Mexic, mai arată studiul celor de la Imperial College și a Organizației Mondiale a Sănătății (WHO).

Coreea de Sud se află pe primul loc – cercetătorii au descoperit că o fetiță care se va naște aici în 2030, are șanse foarte mari să ajungă la o vârstă de 90,8 ani, în timp ce un băiat va ajunge doar la 84,1 ani.

În Europa, femeile și bărbații din Franța și Elveția se așteaptă să aibă cea mai mare speranță de viață până în 2030, cu o medie a vârstei de 88,6 ani în Franța și de 84 în Elveția.

„Mulți oameni tind să creadă că 90 de ani este limita superioară a speranței de viață, dar acest studiu sugerează că vom rupe bariera de 90 de ani. Am auzit sistematic faptul că îmbunătățirile și longevitatea oamenilor sunt pe cale de a ajunge la sfârșit... dar nu cred că suntem undeva aproape de limita superioară a vieții – în cazul în care chiar există una", a mai adăugat Ezzati.

Sursa


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE