Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicușor Dan: Sute de hectare de spațiu verde din București riscă să dispară în fața dezvoltării imobiliare VIDEO

Friday, 03 July 2020, 12:41 Sursă: Realitatea.net

Candiatul dreptei susține că, în condițiile în care poluarea este una dintre cele mai grave probleme ale Bucureștiului, actualii factori de decizie merg în direcția opusă, propunând sau aprobând proiecte care fac șli mai mult rău.

,,Primarii de sectoare doresc să distrugă sute de spații verzi care nu mai apr în noile PUZ-uri. Avem un raport al Institutltui de Sănătate publică care arată că bucureștenii pierd 4 ani din viață din cauza afecțunilor legare de poluare, România a fost condamnată la CEDO pentru poluarea din București, au crescut afecțiunile la vârstnici și la copii, iar în aceste condiții, administrația PSD dorește distrugerea altor spațiie verzi", a afirmat Nicușor Dan.

Un exemplu ar fi o suprafață de circa 3 hectare de teren din Pipera care apare ca spațiu verde în Planul Urbanistic General (PUG) și ca suprafață construibilă în Planul Urbanistic Zonal (PUZ). O altă situație asemănătoare este cu o suprafață de circa 20 de hectare din zona stadionului Ghencea,  care în PUG apare ca pădure urbană.

Potrivit lui Nicușor Dan, prin mobilizarea unor ONG-uri și asociații civice, aproape niciunl dintre noile PUZ-uri de sector nu poate fi pus în pratică unele fiind contesate în instanțe, altele fiind în diverse stadii de verificare. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL