Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicușor Dan: Așteptăm un val de români care se întorc din țările cu restricții dure - vor fi cazați pentru carantinare în hoteluri din Capitală

Monday, 02 November 2020, 14:30 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Nicușor Dan a spus că românii care se întorc din anumite țări cu incidență mare a cazurilor de COVID-19 trebuie să stea în carantină la revenirea în România.

„O să devină o urgență. (...) Am stabilit să identificăm acele hoteluri care vor să colaboreze cu noi pentru carantinare. Pentru că în momentul în care multe țări din UE vor intra în forme mai restrictive de carantinare este posibil să avem un val de români care să vină spre România și pe care trebuie să-i carantinăm. Vrem să o facem pentru săptămâna următoare sau chiar o săptămână, două, ca să fim pregătiți pentru un astfel de val. (...) În acest moment prevede că autoritățile locale le identifică, autoritățile locale le plătesc și statul român decontează”, a anunțat Nicușor Dan, după ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

„Aceste spații sunt verificate și certificate de DSP. Ca și în perioada stării de urgență o astfel de măsură va fi reglementată prin HG sau OUG și atunci vor fi stabilite detaliile tehnice. Noi doar identificăm acele hoteluri. Din discuțiile purtate cu dna director DSP , la acest moment, sunt identificate două unități hoteliere cu o capacitate de 70-80 de persoane pentur a fi carantinate”, a explicat și prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu în declarațiile comune cu primarul general de după ședința CMSU.

Nicușor Dan a mai spus că „de-a lungul timpului am mai lucrat cu autoritatea locală cel puțin 10 hoteluri în București și o să reluam contactul cu ei ca să vedem dacă sunt disponibili. Dacă nu vor fi de acord, o să căutăm pe alții”.

Un fenomen similar s-a produs și în lunile martie-aprilie, la începutul primului val de coronavirus, când sute de mii de români au revenit din Spania, Italia, Germania și Franța într-o perioadă scurtă de timp. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL