Nicuşor Constantinescu: Elicopterul avea flotoare. Să răspundă cine a tăiat flotoarele

Tuesday, 16 December 2014, 16:50, Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, îl contrazice pe secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, afirmând că elicopterul care s-a prăbușit în lacul Siutghiol avea flotoare, comandate de el, și că "avea troliu", respectiv "ham pentru scos victimele din apă, două motoare, zbor pe timp de zi şi de noapte şi câte şi mai câte", informează Adevărul.

Elicopterul avea flotoare, comandate de mine, avea troliu, adică ham pentru scos victimele din apă, două motoare, zbor pe timp de zi şi de noapte şi câte şi mai câte.

Citeste mai mult: adev.ro/ngod4g
„Elicopterul avea flotoare, comandate de mine, avea troliu, adică ham pentru scos victimele din apă, două motoare, zbor pe timp de zi şi de noapte şi câte şi mai câte.

Citeste mai mult: adev.ro/ngod4gElicopterul avea flotoare, comandate de mine, avea troliu, adică ham pentru scos victimele din apă, două motoare, zbor pe timp de zi şi de noapte şi câte şi mai câte.  
Nicuşor Constantinescu a lansat o tiradă la adresa lui Raed Arafat, care a dorit preluarea elicopterului cumpărat de CJC din fonduri europene, pentru operare transfrontalieră a judeţelor Constanţa şi Dobrici-Bulgaria în caz de urgenţă.

Citeste mai mult: adev.ro/ngod4g
Adaugă părerea ta
"Am refuzat să schimb destinaţia elicopterului, era cumpărat din fonduri europene pentru judeţul Constanţa şi judeţul Dobrici, pentru supraveghere, intervenţie, salvare şi interconectare. Elicopterul CJC este la standarde mai ridicate decât SMURD, că este luat pentru două ţări, România şi Bulgaria. Să răspundă cine a tăiat flotoarele! Hai să vedem, le găseşte în lacul Siutghiol??“, a afirmat Nicușor Constantinescu.
 
Ancheta de la Aviaţie va stabili, însă, dacă elicopterul avea montate flotoarele cu care fusese prevăzut în dotare.
 
„Fiind un elicopter pentru misiuni pe uscat, nu pentru largul mării, vom vedea dacă existau montate flotoarele care ar fi permis plutirea elicopterului. Oricum, la impactul puternic avut cu apa... am văzut elicopterul cum arată“, a afirmat Raed Arafat, fondatorul SMURD.
 
Mai multe pe Adevărul.