Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Nicolicea, un pericol pentru siguranța familiilor noastre". A făcut din România raiul infractorilor

Thursday, 18 April 2019, 09:43 Sursă: REALITATEA.NET

Liderii Opoziției reacționează după nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru portofoliul de ministru al Justiției. Dan Barna, șeful USR, amintește că Nicolicea este cel care a schimbat legea recursului compensatoriu astfel încât 14.000 de deținuți periculoși au fost deja eliberați:

"Eugen Nicolicea este un real pericol pentru siguranța familiilor noastre și pentru sistemul juridic din România.

Propunerea lui Liviu Dragnea de ministru al Justiție este cel care a modificat legea recursului compensatoriu astfel încât, în mai puțin de 18 luni, au fost eliberați din pușcării peste 14.000 de deținuți, printre care tâlhari și violatori.

Dintre aceștia, mai bine de 700 s-au întors la închisoare după ce au săvârșit noi infracțiuni. Acum Nicolicea este pus ministru al Justiției ca să-l scape pe Dragnea de pușcărie. Locul infractorilor este la închisoare. Fără hoție ajungem departe", a scris Dan Barna pe Facebook.

Cine este Eugen Nicolicea, propunerea șoc a PSD la Ministerul Justiției (VIDEO)

În ianuarie 2019, o crimă îngrozitoare de la Mediaș, unde un criminal eliberat de legea "recursului compensatoriu" al lui Dragnea și Tudorel Toader a ucis cu 11 lovituri de cuțit un tânăr de 25 de ani, a creat revoltă în spațiul public. Opoziția a cerut OUG pentru abrogarea "recursului compensatoriu".

Opozița face primele demersuri concrete pentru renunțarea la legea care a dus, din motivul ascuns de a elibera corupții din clasa politică, la eliberarea prematură a mii de infractori de drept comun - criminali, violatori, tâlhari.

"Umblă Moartea liberă pe străzi, eliberată de Dragnea și Nicolicea, iar noi stăm cu mâinile-n sân! Am redactat deja Legea pentru abrogarea monstruosului "recurs compensatoriu". Astăzi îi dăm forma finală și o depunem la Parlament. Sper să găsim pe cineva pe la secretariat...", a scris pe pagina sa de Facebook deputatul USR Stelian Ion.

Potrivit acestuia, propunerea a venit de la guvern cu un filtru judiciar, era o formă a liberării condiționate, "dar a fost măcelărită de Nicolicea în Camera Deputaților":

"Ne-am opus, am încercat să o îmblânzim cu amendamente, am atacat-o la CCR, dar degeaba. A ieșit o lege criminală, dar "constituțională". Dacă vrem să nu mai moară oameni nevinovați, trebuie să o abrogăm în regim de urgență! Da, în cazul ăsta ar trebui dată o OUG de abrogare pentru că este ditamai urgența: mor oameni, sunt violate femei, sunt tâlhăriți românii pe stradă de infractori eliberați înainte de termen, fără discernământ".

Un criminal eliberat de PSD-ALDE a ucis cu cruzime un tânăr de 25 de ani la club. IMAGINI SOCANTE

El a reamintit că aproape 11.000 de infractori au fost eliberaţi mai devreme, iar 700 s-au reîntors deja în închisori.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL