Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru, avertisment: Putem ajunge și la mai multe cazuri de COVID-19 pe zi decât 2.800, dacă n-o să respectăm niște reguli

Thursday, 13 August 2020, 12:51 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat, joi, de jurnaliști dacă prognoza INSP potrivit căreia vom ajunge să avem peste 2.800 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, zilnic, are șanse de a deveni o realitate peste numai o lună.

„Cercetătorii INSP vorbesc de 2800 de cazuri pe zi, în luna septembrie, care este cel mai pesimist scenariu?“ a fost întrebarea adresată ministrului Sănătății. 

Potrivit unei analize realizate de specialiști pe baza datelor zilnice furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), de la începutul epidemiei COVID-19 la noi în țară, în septembrie se așteaptă o creștere dramatică a infectărilor. Specialiștii susțin că, dacă mergem pe trendul actual, crescător, de coronavirus, am putea avea, la începutul lunii, peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19 pe zi și peste 70 de decese zilnic

Ministrul Nelu Tătaru a declarat că „previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”.

„Pandemia nu se tranșează în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a mai adăugat ministrul.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL