Neculai Onțanu „a bătut palma” cu Victor Ponta

Wednesday, 16 October 2019, 17:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Neculai Onțanu a anunțat că a semnat un acord politic cu Pro România pentru susținerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale și pentru o alianță în Capitală pentru candidați comuni la alegerile locale din 2020.

Partidul ADER condus de Neculai Onțanu, fost primar PSD al sectorului 2 din Capitală, a semnat miercuri un acord politic cu Pro Romania, partid condus de Victor Ponta, pentru sustinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale, precum si pentru o alianta in Bucuresti la viitoare alegeri locale din 2020, unde cele doua partide, Pro Romania si ADER, vor avea candidati comuni la primarii.

Acordul Politic al celor două organizații din București a fost semnat de Nicolae Bănicioiu, prim-vicepreședinte Pro România, și Marius Cosmescu, secretarul general al partidului ADER, potrivit unui comunicat de presă.

Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Ontanu a ieșit din politică în 2016, atunci când era secretar general al UNPR. Ontanu a fost membru al Partidului Socialist al Muncii, al PSD si UNPR. După plecarea lui Gabriel Oprea de la șefia UNPR, în martie 2016, Onțanu a devenit președinte interimar. A fost cel mai longeviv primar bucureștean, cu patru mandate la Sectorul 2 al Capitalei (2000-2016). În 2018 a format partidul ADER - „Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie”. 

In iunie 2016, Onțanu a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, fiind acuzat ca a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la Cristi Borcea, beneficiar al unor drepturi litigioase, pentru ca in schimb sa faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2.

A scăpat de acuzații în 2017, după ce faptele s-au prescris. In iulie 2017, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa inceteze procesul penal impotriva lui Ontanu, deoarece faptele s-au prescris.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ