Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NASA oferă un premiu 30.000 de dolari. Trebuie să răspunzi la o singură întrebare

Saturday, 26 November 2016, 13:30 Sursă: REALITATEA.NET

Cum oamenii de știință de la NASA nu au găsit o soluție pentru această problemă, agenția a lansat un concurs, pe site-ul HeroX, unde așteaptă sugestii din întreaga lume până pe 20 decembrie. La concurs poate participa orice persoană de peste 18 ani, care poate găsi o soluție care să permită astronauților aflați în costum spațial să-și facă nevoile fără probleme și să poată renunța la pampersi.

Potrivit NASA, noul sistem trebuie să păstreze dejecțiile, dar să evite ca ele să atingă corpul astronauților, indiferent dacă aceștia sunt în mișcare sau așezati. WC-ul spațial trebuie să asigure o izolație de șase zile în combinezonul spațial. În plus, trebuie să fie ușor de pus în practică. Sistemul trebuie să funcționeze ”hands-free”, să fie luminat și fără să fie nevoie de scoaterea costumului sau schimbarea alimentării cu oxigen din el.

În prezent, astronautii sunt nevoiți să folosească pampersi în timpul unei decolări, aterizări sau ieșiri în spațiu. Însă, aceasta este doar o soluție temporară, pentru că dacă țin pamperșii pe ei mai multe ore pot face infecții sau chiar sepsis. Pe ISS există un wc bazat pe aspirație, însă acesta nu este adaptat la constrângerile unui costum spațial.

Sursa: libertatea.ro


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL