Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NASA dezvăluie pericolul din jurul Pământului: cum a creat omul o barieră artificială?

Friday, 31 May 2019, 20:14 Sursă: REALITATEA.NET

Nimeni nu a avut intenția ca aceste semnale să ajungă în altă parte decât pe Pământ. Dar se pare că s-au strecurat în spațiu, în jurul planetei noastre, și au rămas suficient de lungi ca să formeze o bulă de protecție uriașă.

„Comunicațiile cu frecvență joasă interacționează cu particulele spațiului. Bariera este creată atunci când semnalele VLF merg în sus în atmosferă, formând ceea un balon VLF, care interacționează cu marginea interioară a curelelor de radiație Van Allen, arcuri în jurul planetei pline de particule încărcate create de vântul solar", a declarat Phil Erickson, unul dintre cercetătorii NASA.

Oamenii au creat o barieră imensă în jurul Pământului

Pământul este înconjurat de două centuri de radiaţii Van Allen. Cea interioară se întinde de la 640 până la 9,600 de kilometri deasupra suprafeţei Terrei. Cea de-a doua este mai mai mare şi amplasată mai sus, la o altitudine de 13,500 până la 58.000 de kilometri.

Însă, acum cercetătorii au descoperit şi o a treia astfel de centură, de frecvenţe joase. Este creată de noi şi este foarte benefică pentru Terra.

Practic, spun experţii, prin undele radio am reuşit să creăm o barieră împotriva electronilor care lovesc cu viteze mari Pământul. Dar această centură are şi un efect asupra spaţiului, pentru că poate influenţa cum se deplasează anumite particule.

În plus, oamenii de știință cred că acestă barieră ar putea elimina și particulele radioactive periculoase, care apar în urma exploziilor solare puternice.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL