Coronavirus - România: 20479 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NASA, poză uluitoare cu una dintre marile planete din sistemul solar

Wednesday, 18 September 2019, 18:18 Sursă: REALITATEA.NET

Camera Wide Field 3 a lui Hubble a reușit să surprindă această fotografie cu Saturn pe 20 iunie 2019, datorită faptului că Saturn s-a apropiat foarte mult de Pământ. Mai, exact planeta s-a aflat la 1,3 miliarde kilometri, față de Terra.

Această imagine este a doua dintr-o serie anuală de instantanee realizate în cadrul proiectului Outer Planets Atmospheres Legacy (OPAL). OPAL ajută oamenii de știință să înțeleagă dinamica și evoluția atmosferică a planetelor gigant gazoase din sistemului nostru solar. În cazul lui Saturn, astronomii vor putea urmări modelele meteorologice schimbătoare și alte modificări pentru a identifica tendințele.

Detaliile noi pe care le-a aflat NASA despre Saturn

Pe lângă faptul că imaginile capturate cu Saturn sunt de-a dreptul uimitoare, acestea oferă și informații detaliate despre planetă. De exemplu, cercetătorii au observat că o furtună vizibilă în fotografia din anul precedent a dispărut acum.

De asemenea, furtuni mai mici se văd ca niște boabe de floricele care apar într-un cuptor cu microunde înainte de a dispărea la fel de repede. Chiar și structura în bandă a planetei dezvăluie schimbări subtile de culoare.

Dar cea mai recentă imagine arată o mulțime de lucruri care nu s-au schimbat. Modelul misterios cu șase fețe, numit „hexagon", există încă pe polul nord. Hexagonul a fost descoperit pentru prima dată în 1981 de navele spațiale Voyager 1 ale NASA.

Inelele de semnătură ale lui Saturn sunt încă la fel de uimitoare ca oricând. Imaginea dezvăluie că sistemul de inele este înclinat spre Pământ, oferind spectatorilor o privire magnifică asupra structurii strălucitoare și înghețate.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL