Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Muzicieni români, concert în orașul VIRUSULUI UCIGAȘ din China. Ce au pățit la revenirea în țară

Wednesday, 22 January 2020, 20:45 Sursă: Timis Online

 

Din orchestra care a fost în turneu în China fac parte 50 de oameni. Aceștia s-au întors marți, 21 ianuarie, la Timișoara, din China.

Cei 50 de muzicieni sunt din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța și au avut un turneu de 50 de zile în China, potrivit tion.ro.

Calendarul turneului arată că artiștii români au fost în Wuhan de două ori, în perioada 3-5 decembrie 2019, când încă nu apăruseră oficial cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus, Concertul inaugural al turneului a fost la Wuan Qintai Grand Theatre, în primele zile din decembrie 2019. Muzicienii s-au întors în Wuhan, în 2 ianuarie, însă au trecut doar prin aeroport, în drum spre un alt concert, la Chongqing. 

Cei 50 de români au plecat din Beijing  spre Europa  abia pe 20 ianuarie. La începutul acestei săptămâni  deja erau raportate peste 1.000 de infectări cu Coronavirusul în cel puțin cinci țări și fuseseră anunțate șase decese, până miercuri s-a ajuns la 17 de morți.  

Orașul Wuhan este epicentrul unei epidemii de infecție, zona zero a noului tip de Coronavirus. Oficialii chinezi au sfătuit oamenii să nu viziteze deloc zona Wuhan. 

Potrivit Timiș Online, artiștii timișoreni au venit luni la Sala Capitol, direct de la aeroport, pentru a se întâlni cu colegii aflați la repetiții. Marți au fost la analize și se ține legătura cu Direcția de Sănătate Publică.

Cei 18 angajați ai Filarmonicii din Timișoara vor sta acasă în următoarele 14 zile, într-un fel de carantină.

Nu se știe dacă și ce măsuri s-au luat în privința celorlalți muzicieni care sunt din Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL