Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Municipiul Suceava a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Autoritățile pregătesc măsuri drastice

Wednesday, 28 October 2020, 13:24 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

„Din păcate, de ce ne-am temut n-am scăpat”, a spus primarul orașului, Ion Lungu.

Potrivit edilului, în municipiul Suceava rata de infectare este în prezent de 3,02 la mia de locuitori şi, potrivit legislaţiei în vigoare, DSP va analiza şi propune măsurile necesare care sunt apoi decise de CJSU, scrie Agerpres.

El a precizat că purtarea măştii în spaţiile deschise este deja obligatorie din 16 octombrie, iar modul de funcţionare a unităţilor comerciale şi a unităţilor şcolare va fi propus de DSP Suceava.

„Vom afla măsurile propuse. Fac un apel din nou să facem tot posibilul să reducem numărul persoanelor active, astfel încât să revenim la scenariul galben”, a spus Lungu.

El a arătat că, dacă în primăvară s-a stat în case şi s-a redus numărul de cazuri, acum sloganul este: „Purtaţi mască!”.

Totodată, Lungu a cerut oamenilor să poarte masca în spaţii închise şi deschise şi a atras atenţia că în instituţiile publice, în birouri, trebuie purtată mască.

Primarul a făcut apel la suceveni să păstreze şi distanţarea fizică, dar şi regulile minime de igienă.

„Să facem tot ce putem să revenim la scenariul galben, să facem tot posibilul să limităm numărul de îmbolnăviri”, a spus Lungu. A


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL