Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Municipiul Slobozia intră în carantină de vineri! Rata de infectare a depășit 7,5 la mia de locuitori

Thursday, 12 November 2020, 18:47 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Circulația va fi restricționată, fiind permisă tranzitarea zonei carantinate de către persoane din afara localităţii, fără a opri în interiorul oraşului.

În cele două săptămâni vor fi interzise intrarea şi ieşirea din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor, cu excepţia motivelor bine justificate şi prevăzute în declaraţia pe proprie răspundere.

Va fi permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul desfăşurării activităţii profesionale şi înapoi, pentru asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităţilor de bunuri în interes profesional, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată. De asemenea, vor fi permise deplasările scurte în zona din jurul locuinţei legate de activitatea fizică individuală, cât şi pentru nevoile animalelor de companie, deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat,  pentru activităţile agricole, pentru îngrijirea sau administrarea unei locuinţe din afara localităţi și pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obţinerea unor drepturi.

În Ordin se mai prevede că este permisă participarea la programe sau proceduri de tratament, deplasarea pentru motive justificate precum îngrijirea/însoţirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice și pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală.

”Este necesară completarea unei declaraţii pe propria răspundere din care să reiasă motivul deplasării atât pentru interiorul localităţii, cât şi pentru ieşirea din localitate. Pentru deplasarea în interes profesional, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere. Pentru deplasarea în interes personal, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să conţină numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/locul activităţii profesionale, motivul deplasării, data şi semnătura. Este interzisă Hotărâre.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL