Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MUNCĂ SEZONIERĂ

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea.NET

Aproape 3000 de şomeri din judeţul Buzău vor munci până la sfârşitul lunii martie la refacerea infrastructurii distruse de inundaţiile de anul trecut. Muncitorii sezonieri sunt angajaţi de primării, însă primesc salariile de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în baza legii privind subvenţionarea lucrărilor publice comunitare.

Aproape toate primăriile din judeţ şi-au angajat, începînd cu 16 inauarie, sezonieri din rândul persoaneloe aflate în evidenţa Agenţiei de Şomaj. A fost suficient să trimită la Consiliul Judeţean date cu privire la pagubele produse de calamităţi şi necesarul de forţă de muncă.

Au fost angajaţi zidari, dulgheri, sudori. Peste 80 la sută din forţa de muncă este necalificată, dar disponibilă pentru orice gen de lucrare.

Salariile celor 3000 de şomeri angajaţi de primării sunt subvenţionate de stat numai pînă la 30 martie. Ulterior, doar 70 la sută dintre ei vor mai primi bani din fondul de şomaj. Restul fie vor fi plătiţi de primării, fie se vor întoarce în rîndul şomerilor.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL