Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mulți oameni nu știu cât de murdar e biroul la care lucrează în fiecare zi

Wednesday, 11 September 2019, 09:47 Sursă: REALITATEA.NET

Oamenii de știință de la University of Arizona au realizat un studiu care arată că oamenii sunt principala sursă a bacteriilor, în special bărbații. Asta pentru că bărbații au de până la trei sau patru ori mai multe bacterii pe birouri, telefoane, computere, tastaturi, dulapuri și alte obiecte personale, decât femeile. Motivul? Simplu, bărbații au birouri mai mari – deci, implicit au un spațiu de depozitare mai mare. În plus, au obiceiuri sanitare mai puțin rafinate decât ale femeilor.

Însă, cel mai „murdar" obiect de pe biroul nostru este telefoul, al cărui floră microbiană a fost supusă mai multor teste de către cercetători. Iar rezultatele au arătat că majoritatea telefoanelor mobile conțin de 10 ori mai multe bacterii decât capacele de toaletă. În acest sens, specialiștii îți recomandă să-ți dezinfectezi constat telefonul mobil cu un ser sau cu un gel antibacterian. De asemenea, la fel poți proceda și cu mouse-ul, tastatura și ecranul computerului sau laptop-ului de la birou.

O altă sursă de microbi sunt pixurile și stilourile pe care la împrumuți. Dacă ai obiceiul să ronțăi pixuri și să le împrumuți la colegi care poate nu au cele mai bune obiceiuri când vine vorba de igienă, te expui unui risc inutil.

De asemenea, nici cănile de cafea de la birou nu sunt cele mai curate și sigure obiecte. Potrivit cercetărilor, aproximativ 90% din cănile de cafea de la birou sunt pline de germeni, iar 20% din căni conțin materii fecale. Din acest motiv, este indicat să le speli de fiecare dată înainte să le folosești sau să-ți cumperi propria ta cană.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL