Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Motoare de ambarcațiuni, furate din Suedia și vândute în Delta Dunării

Wednesday, 15 July 2020, 14:51 Sursă: Realitatea.net

Ancheta vizează comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale și înșelăciune, comise în perioada august 2019 - iunie 2020.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării, după sustragerea și transportarea motoarelor de ambarcațiuni în România, ar fi beneficiat de sprijinul altor persoane care ar fi falsificat elementele de identificare ale bunurilor respective și ar fi înlesnit astfel comercializarea lor, cea mai mare parte fiind vândute în zona Deltei Dunării.

Pentru recuperarea prejudiciului și administrarea probatoriului în această cauză, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale ai I.P.J. Bacău, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din I.G.P.R., au organizat, pe 13 iulie 2020, o amplă acțiune la nivel național. Au fost angrenați polițiști de investigații criminale din cadrul inspectoratelor județene de poliție: Tulcea, Bacău, Mehedinți, Hunedoara, Prahova, Vrancea, Constanța, Neamț, Ilfov, Ialomița, Gorj, Argeș și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ai Poliției Transporturi Tulcea și Poliției Deltei Dunării. În cadrul acțiunii, au fost puse în executare 75 de mandate de aducere pe numele unor persoane care ar fi cumpărat motoare de ambarcațiuni furate de la membrii grupului infracțional, ele fiind audiate în calitate de martor, anunță realitateadebacău.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL