Motivul ciudat pentru care nu există nicio poză cu Regele Mihai încoronat sau stând pe tron

Friday, 02 February 2018, 18:57 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

La aceste întrebare nimeni nu poate da un răspuns coerent, argumentat şi credibil. Singurul lucru cert este că astfel de imagini nu sunt de găsit! 

De când este lumea aşa cum o ştim, capetele încoronate – fie ei regi, împăraţi, maharajahi sau sultani – au fost imortalizate prin picturi, fresce, sculpturi, fotografii sau imagini filmate, cu însemnele puterii lor. În cazul regilor aceste au fost coroana, tronul şi sceptrul. S-au bătut monede şi s-au tipărit bancnote cu regii şi reginele lumii cu aceste însemne. Totuşi, în cazul iubitului şi respectatului nostru Rege Mihai I al României nu s-a păstrat nici o imagine cu el încoronat sau stând pe tron. Nici în cazul tatălui său, Regele Carol al II-lea. Lucru bizar pentru o persoană fotografiată şi filmată, aproape permanent, din clipa naşterii sale, până la funeraliile naţionale. Am cercetat şi am pus întrebări despre acest mister. Nimeni nu a putut da un răspuns coerent şi credibil. Cei mai mulţi pun absenţa unor astfel de imagini pe seama comuniştilor care le-ar fi distrus. Explicaţia nu ţine. Chiar dacă la noi astfel de dovezi ale regalităţii ar fi subminat, cumva, orânduirea socialistă, ar fi trebuit să existe altele, în presa străină sau în arhivele caselor regale înrudite cu cea a majestăţii Sale Mihai I. Pe internet nu există absolut nicio poză cu Regele Mihai I de la depunerea Jurământului de Credinţă – din 6 septembrie 1940 – în prezenţa Patriarhului Nicodim, a mareşalului Ion Antonescu – pe atunci general – şi a preşedintelui Curţii de Casaţie. La fel, nu există niciun fel de imagine cu el purtând pe cap Coroana de Oţel, purtată de înaintaşii săi Regii Carol I şi Ferdinand.

Şi, în sfârşit, nu există nicio imagine cu fostul suveran stând pe tron. Ci doar cu el lângă tronul regal şi nu aşezat pe el. Lucru bizar ţinând cont că astfel de evenimente, cele mai importante din viaţa unui monarh, sunt imortalizate pentru posteritate. Dacă ar fi existat, cu siguranţă Casa regală a României le-ar fi făcut publice.

(w500)

Sursa: evz.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL