Mormântul lui Iisus, deschis pentru prima oară în 500 de ani. Descoperire miraculoasă

Monday, 05 December 2016, 16:28 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Timp de mai multe decenii, în bisericile creștine au existat diverse polemici cu privire la Mormântul Sfânt din Ierusalim, care s-ar afla pe locul unde a avut loc Învierea. Arheologii au deschis mormântul pentru a deluşi mai multe mistere.

Altarul a fost construit pentru a proteja mormântul unde a stat trupul lui Iisus Hristos timp de trei zile după ce a fost crucificat. Mormântul a fost sigilat în marmură din 1555 pentru a fi protejat împotriva pelerinilor care furau bucăți din construcție.

Pentru prima dată după 500 de ani, capacul locului de veci a fost deschis, arheologii făcând o descoperire incredibilă, scrie Mirror.co.uk!

Ei au descoperit un raft de calcar pe care se presupune că ar fi fost pus trupul lui Iisus și o a doua lespede din marmură, despre care nimeni nu a știut că exista. Pe aceasta se afla gravată o cruce.

"Cel mai uimitor lucru pentru mine a fost când am dat la o parte primul strat de praf și am descoperit o a doua bucată de marmură. Aceasta era gri, nu albicioasă, precum cea din exterior și chiar în mijlocul ei era frumos inscripționată o cruce. Nu aveam habar că exista", a declarat arheologul Frederik Hiebert, de la National Geographic.

Arheologul mai spune că altarul a fost distrus de multe ori de foc, cutremure și invazii de-a lungul secolelor: "Nu știam dacă l-au construit în același loc de fiecare dată. Aceasta pare să fie o dovadă vizibilă că locul pe care pelerinii îl venerează astăzi este într-adevăr același mormânt pe care împăratul roman Constantin cel Mare l-a găsit în secolul al IV-lea și pe care cruciații l-au venerat. Este uimitor".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri