Coronavirus - România: 108690 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Monica Pop: Românii trebuie să înțeleagă să nu iasă din casă dacă sunt pozitivi COVID

Tuesday, 28 July 2020, 11:04 Sursă: Realitatea Plus

“Nu e o măsură rea, dar cred ca e un pic exagerată. Oamenii care nu au grijă (să poarte masca – N.R.) oricum nu au grijă,, iar cei care înțeleg că trebuie să ia măsuri oricum le iau. E foarte greu să educi o populație întreagă, oameni trebuie să înțeleagă (...). Eu mizez, totuși, pe conștiința și conștiența românilor, în primul rând pe educația lor, pentru că ei trebuie să înțeleagă să nu iasă din casă dacă știu că au fost pozitivi, ăsta e lucrul cel mai important, pentru că dacă nu vor fi pozitivi pe stradă nici îmbolnăvirea nu se va propaga așa masiv.” a declarant Monica Pop la Realitatea Plus.

Medicul oftalmolog a atras însă atenția asupra unor pericole colaterale legate de purtatul măștiii.

"Există și lucruri negative, pentru că o hipoxie se produce, orice ar spune altcineva, iar eu nu sunt de accord cu schimbatul măștii la nu știu câte ore. Mi se pare o exagerare și cred, efectiv, că e vorba de un sfat comercial, nu unul medical. (...)."

Monica Pop a atras atenția că și autoritățile, chiar la nivel mondial, poartă o parte din vină pentru că unii oameni nu mai cred sau nu respectă măsurile de protecție.2

"Autoritățile au ieșit și a vorbit fiecare altceva despre același subiect și atunci oamenii și-au pierdut încrederea și mi se pare normal. Autoritățile ar fi trebuit să ajungă la un consens și după aceea să comunice, așa oamenii au perceput totul ca nefiind ceva serios și era normal o astfel de reacție. Orgabizația Mondială a Sănătății, de exmplu, a spus odată că trebuie să purtăm mască, altă data că nu trebuie să purtăm, ba că trebuie să o schimbăm la 2 ore, ba la 6. Dacă fiecare spune altceva, e normal ca oamenii să nu mai știe ce să creadă," a afirmat Monica Pop la Realitatea Plus.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL